Letartóztatták dr. Végh Enikő újvidéki ügyvédnő támadóját, S.S.-t, aki kedden az újvidéki Alapbíróságon ököllel megütötte az ügyvédnőt.

Az Ügyvédi Kamara közleményben azonnal reagált az esetre, amely kapcsán azt írták, üdvözlik, hogy a rendőrség ennyire gyorsan reagált és már kézre is kerítette a támadót. Hozzáteszik, hogy nagy érdeklődéssel követik majd a tárgyalást, és abban bíznak, hogy az állam hozzáállása megakadályozza majd az ügyvédek elleni támadásokat a jövőben.

Dr. Végh Enikőt tegnap az újvidéki Alapbíróság második emeletének folyosóján támadta meg egy férfi, akinek aznap a 257-es teremben tárgyalása volt, dr. Végh Enikő a másik oldalt képviselte. A férfi látta dr. Véghet a folyosón, elhagyta a tárgyalótermet, majd ököllel megütötte az ügyvédnőt, aki ennek következtében a folder zuhant és beverte a fejét. A támadó akkor elszökött a helyszínről.

A Vajdasági Klinikai Központban elmondták, hogy dr. Végh Enikő súlyos fejsérüléseket szenvedett, amelyeket elláttak, jelenleg is megfigyelik.