A Magyar Mozgalom megkezdi az aláírásgyűjtést a Magyar Nemzeti Tanács választáson való induláshoz.

Az MM az alábbi helyszíneken és időpontokban gyűjti a támogató aláírásokat:

Szabadkán szeptember 4-én és 5-én, azaz kedden és szerdán 10-től 16 óráig gyűjtik az aláírásokat Josip Tonković közjegyző irodájában. Cím: Maxim Gorkij utca 8., a Sarić szobor mellett, a Subotičke Novine hetilap bejáratánál.

Szabadkán és környékén további helyszíneken is megszervezik az aláírásgyűjtést, ezek pontos időpontjáról hamarosan értesítik a közvéleményt.

Zentán szeptember 4-én és 6-án, azaz kedden és csütörtökön 17-től 20 óráig gyűjtik az aláírásokat. A dokumentumokat a Ci-Fi Civil Központban (Fő tér 18., a szerb templom melletti sarok) ellenőrzik és készítik elő, az aláírás pedig a szomszéd utcában, a Stevan Sremac utca 5. szám alatti közjegyző irodában történik majd.

Topolyán szeptember 7-én, pénteken 9-től 17 óráig lehet aláírni Sanja Tonković közjegyzői irodájában, Tito marsall utca 44-es szám alatt.

Csak azok írhatnak alá, akiknek a neve szerepel a magyar választói névjegyzékben. Ha ebben nem biztos, akkor ezen a linken leellenőrizheti, csak a személyi számát (JMBG) számát kell beírnia: https://upit.posebanbirackispisak.gov.rs

November 4-én nemzeti tanácsot választunk

Ahogyan azt előrejelezték, Branko Ružić államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter ma november 4-re írta ki a nemzeti tanácsi választásokat, vagyis hétfőtől kampányidőszak van. Idén 22 nemzeti közösség nemzeti tanácsainak a tagjait választják meg, ebből 18 nemzeti kisebbség teljesítette a közvetlen választásra vonatkozó követelményt, a maradék négyet elektorok útján választják meg.