Szerbiában november 4-re írták ki a nemzeti tanácsi választásokat, a jelöltlistákat pedig a Köztársasági Választási Bizottság (RIK) döntése értelmében október 19-én éjfélig kell átadni.

A RIK ajánlása az, hogy a listákat munkanapokon 9 és 18 óra között adják át, az erre vonatkozó szándékot pedig egy nappal korábban 17 óráig jelezzék. Amennyiben a listát hétvégén szándékoznak átadni, akkor arról pénteken 17 óráig kell tájékoztatni a bizottságot.

A nemzeti kisebbségek nemzeti tanácsainak összesített választási listáját október 24-ig véglegesítik, a külön választói névjegyzéket október 19-én zárják le, az erről szóló végzést pedig másnap teszik közzé a hivatalos közlönyben.

A választásra jogosultak pontos számát november elseje után ismertetik. Tizennyolc nemzeti tanács – köztük a magyar – közvetlenül, négy pedig elektorok útján kerül megválasztásra.

A szavazólapok ugyanolyan színűek lesznek, mint az előző választási ciklusban. A magyar nemzeti kisebbség tagjai rezedazöld színű lapon fognak szavazni.

Az eredményt november 8-án teszik közzé, a választási anyagba pedig november 9-én éjfélig lehet majd betekintést nyerni.