Milyen jogon ítélhetünk meg valamit, amit nem mi alkotunk? Egyáltalán van jogunk ítélkezni felette? Azt gondolom, hogy bizonyos esetekben igen, van. Ugyanis a legtöbb ilyen, és ehhez hasonló rendezvény, esemény, és fesztivál, mint, amilyen az adai Green Future Festival is, nekünk, értünk jön létre. Avagy, – még ha erős kifejezés is ugyan, de igaz – minket szolgál létezésével.

A már hónapokkal ezelőtt bizalmat szavazók által kifizetett bérletek, és napijegyek ára, a helyszínre látogatás uti-, és az ott tartózkodási idő költségei, az elfogyasztott étel és ital költségei, és még hosszasan sorolhatnám, hogy négy-öt napon keresztül részt venni egy eseményen mennyibe kerül, akkor is, ha helybéli vagy, és akkor is, ha nem. Sorolhatnám, hiszen jómagam is pontosan tudom. És azt is tudom, hogy a végén, amikor mérlegelünk, csak és kizárólag az számít majd, megérte-e mindez. Megérte-e mindent belefektetni abba, hogy napokig jól érezzük magunkat.

Lengyel István, Bicók Tamás és Tajti Attila az a három srác, aki hat évvel ezelőtt gondolt egyet, és létrehozott Vajdaságban valami olyan csodát, amelynek párja nincs a környéken. Tagadhatatlan, hogy ők pontosan azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy megérje az élmény a pénzét. Hogy végre létrejöjjön egy rendezvény, ahová határon innen és túlról is tucatjával érkeznek bulizni vágyók. Ahol napokon keresztül a szabadság földjét taposhatja bármely korosztály. Ahol szerelmek, barátságok, és új ismeretségek jönnek létre. Ami miatt hazalátogatnak a külföldön élő, és szerencsét próbáló barátok. És amely a nemzetközi színvonalat is képes megütni.

A dekoráció természet közelisége, és a nappali programok is azt mutatják, hogy a főszervezőknek, koordinátoroknak, és szervezőknek is egyaránt fontos, hogy mindenki megtalálja a helyét, s önmagát, úgy napközben, mint az esti bulik alatt. Az elektronikus fesztiválra látogatók száma azt bizonyítja, hogy a küldetés sikeres volt, ugyanis az idén ez a szám, csaknem elérte a huszonegyezret. .

A világhírnévre szert tett és elismert fellépők mellett 2018-ban a hazai származású, zene iránti szeretettel rendelkezdő tehetségeinknek külön helyszínt biztosított a fesztivál, így bővült a kínálat a Guesswhat Stage-el. És a VIP jeggyel rendelkezők is elégedettek lehettek, ugyanis idén kaptak egy színpadot, amely remek rálátással bírt a nagyszínpadra.

Viszont a mindenkit befogadó közeg, a családias hangulat, a rengeteg barát, rokon, és ismerős, akikkel a fesztiválra látogatók egy-egy lépésük nyomán összefutottak, adták meg azt a megmagyarázhatatlan, mosolyra fakasztó hangulatot, ami miatt a végén mindenki örömmel könyvelte el, hogy megérte.

Óriási taps, és ujjongás jár hát azért, hogy ebben az elszegényedő, egyre fogyatkozó, kevés lehetőségekkel bíró Vajdaságban egy csapat – immár 2012 óta, minden év augusztusában – képes olyan hangulatot, és szórakozási lehetőséget biztosítani, amelynek köszönhetően fiatal és idő boldogan, élményekkel tele tér haza.

Fotók: Green Future Festival Facebook