Feladta magát a rendőrségen a 35 éves Jamill Jones, a jó nevű észak-karolinai magánegyetem, a Wake Forest kosárlabdacsapatának segédedzője. A vád szerint ő ütötte le a New Yorkba mostohatestvére esküvőjére érkezett, floridai illetőségű Sandor Szabót, aki olyan szerencsétlenül esett, hogy belehalt koponyasérüléseibe, írja a 444.hu.

Szabo az ütéstől megtántorodva hanyatt esett az aszfalton. Koponyája bal oldalán szenvedett töréses sérülést, és bevérzett az agya. Eszméletét vesztette, és már nem tért többé magához.

Szabót két nap után kapcsolták le a kórházban a gépekről.

Az áldozat testvére szerint a tragikus eset ostoba félreértés következménye. Szabo a lagzi után haza készült a szállodájába. Bedörömbölt egy, a járda mellett parkoló terepjáró ablakán. Testvére szerint valószínűleg taxinak nézte, és csak fel akarta hívni magára a sofőr figyelmét. A sofőr, Jones viszont arcon ütötte, amitől Szabó megtántorodott és hanyatt esett.

Jones-t egyelőre csak vétséggel vádolják, vagyis a bántalmazás legenyhébb fokozatával, de a nyomozás eredményének függvényében még súlyosbodhat a vád.