Az apatini Stojadinović család számára kellemetlen véget ért a nyaralás: a Budva melletti Drobni pijesak nevű településen, úton hazafelé, miközben egy kávéra megálltak pihenni, kirabolták az autójukat.

A Blicnek az elkeseredett család elmondta, hogy a járműből éppen mindent elloptak, még a hátsó ülésen száradó, nedves fürdőruhát és a gyermek hátizsákot is, benne az útra vett rágcsálnivalóval.

Ilija, a családfő számolt be a traumáról, amely őt, feleségét és hatéves fiát érte a hazaúton: „Megálltunk kávézni, csak azt vittük magunkkal, ami rajtunk volt, kész szerencse, hogy az okmányokat tartalmazó kistáskát is magunkhoz vettük. Én még a telefonomat is az autóban hagytam. Nem maradtunk sokáig a kávézóban, de amikor visszaértünk a kocsihoz, láttuk, hogy a bal hátsó ablakot valaki betörte. Először azt hittem, valaki a járművével megütötte az autónkat, de amikor közelebb értünk, láttuk, hogy kiraboltak bennünket“ – mesélte a családfő.

Az autóból a tolvaj szó szerint mindent elvitt: az utazótáskákat, a lábbelit, még a kisfiú hátizsákját és az útra csomagolt vizesüveget is. Eltűnt a telefon, a laptop, az ékszerek, a kár több mint 2000 eurót tesz ki.

„Nem tudtuk, mit tegyünk. Megállítottunk egy embert, aki, amikor meglátta a szerb rendszámtáblát, felajánlotta, hogy pénzt ad, amivel legalább hazáig tudjuk fedezni a benzinköltségeket. Rendőrt hívtunk, az egyenruhások gyorsan ki is értek, de azt követően valóságos agónia kezdődött. Nagyon lezserek voltak, ujjlenyomatokat ugyan vettek, de mondták, hogy ne reménykedjünk, mert esett az eső. Felvették a jegyzőkönyvet és ennyi“ – mondta Ilija, hozzátéve, nem ők voltak az egyetlenek, akik pórul jártak, hiszen egy magyarországi házaspárnak ugyanígy kipakolták a kocsiját. A magyarok sorsa annyival volt mostohább, hogy nekik az okmányaikat is elvitték, a rendőrök meg rendkívül udvariatlanok voltak velük és mondták, hogy nem tudnak nekik semmiben segíteni.

Ilija azt is elmesélte, hogy a határon a határőrök a törött ablak láttán megkérdezték, mi történt, s amikor elmondták az esetet, azt a választ kapták: már nem is tartják számon, hány család tért vissza a montenegrói tengerpartról úgy, hogy útközben kirabolták őket.