Négy tűzoltó könnyebb sérüléseket szenvedett az éjszaka keletkezett tűz oltásakor Zimonyban, Batajnica irányában a Pupin-hídnál. Az éjszaka kicsivel tizenegy óra előtt ütött ki tűz egy zimonyi bútorüzlet raktárában, amely nagyon gyorsan terjedt. A helyszínre azonnal húsz tűzoltóautó érkezett, hatvan tűzoltó próbálta megfékezni a lángokat, az oltás még most, reggel nyolc órakor is tart. Reggel fél nyolckor még mindig sűrű füst terjeng a helyszínen, várhatóan hamarosan sikerül teljesen elfojtani a tüzet. Az  éjszaka négy órán át dolgoztak a tűzoltók, mire sikerült lokalizálniuk a lángokat, tudósít a Szerbiai RTV.

A bútorüzlet és építési műanyag szaküzlet több száz négyzetméter nagyságú raktára teljesen kiégett, a tűzoltóknak azonban négy órányi munka után sikerült megakadályozniuk a tűz továbbterjedését. A környéken lévő tömbházakban lakókat evakuálták, a környéken az áramszolgáltatás is szünetel.

A sajtó értesülései szerint a tüzet egy óriási robbanás előzte meg.

Az éjszaka folyamán a helyszínre látogatott Nebojša Stefanović belügyminiszter is, aki kiemelte, hogy a helyzet egyáltalán nem könnyű, és hogy a tűzoltók mindent megtesznek, hogy eloltsák a tüzet.  A belügyminiszter azt is kiemelte, hogy a tűzoltóság emberei mindegyik épületben jelen vannak, és kockáztatják az életüket, hogy ezt a problémát megoldják.

Stefanović a tűz okáról a későbbiekben tud majd beszélni, amikor elvégzik a részletes helyszínelést.