A bácsgyulafalvi helyi közösség hétfőn ülést tartott, amelyet azért hívott össze, mert elfogadhatatlannak tartja a zombori egészségház döntését, amelynek értelmében ebben a faluban heti két alkalommal három órában rendel az orvos. Véleményük szerint ilyen munkaidővel nem lehet megfelelő minőségű egészségügyi ellátást biztosítani a betegek számára.

Az Egészségház igazgatónőjétől, dr. Úri Emesétől azt kérik, hogy sürgősen vizsgálja felül ezt a döntést és a bácsgyulafalvi egészségház munkaidejét hangolja össze a falu polgárainak igényeivel.

Az egészségügyi ellátásra mindenkinek ugyanúgy joga van, az alkotmány értelmében, attól függetlenül, hogy Belgrádban, Zomborban, Doroszlón vagy Bácsgyulafalván él – áll Keszég Kornél, a helyi közösség tanácsa elnökének levelében.

Egy korábbi, a témához kapcsolódó cikk:

Mindent a páciensért- Dr. Úri Emese a zombori Egészségház fejlesztéseiről

Fekete J. József fotója Dr. Úri Emese szakorvos, a zombori Dr. Dorđe Lazić Egészségház igazgatónője a három éve tartó mandátuma alatt elért jelentős fejlesztésekről, eredményekről és tervekről számolt be: – Egyforma befektetéssel, a 2015- ben a 2012- es évhez viszonyítva a négyszeresére emelte a vizsgálatok számát az Egészségház laboratóriuma.