Nem gondolkodunk útdíjemelésen – jelentette ki Zorana Mihajlović, Szerbia építésügyi, közlekedési és infrastrzkturális ügyekkel megbízott minisztere az RTS-nek annak kapcsán, hogy a Szerbiai Utak közvállalat megbízott igazgatója, Zoran Drobnjak szombaton jelezte: kérni fogja az államvezetéstől az útdíjak emelését a jövő év elejétől.

„Kérni fogom Vučićtól, hogy drágább legyen az autópályadíj”

A Szerbiai Utak közvállalat megbízott igazgatója, Zoran Drobnjak jelezte, kérelemmel fordul majd a szerbiai államvezetéshez, hogy a közeljövőben Szerbiában a jövő évtől többet kelljen majd fizetni az autópálya használatáért. Drobnjak a Prva Televíziónak adott interjújában azt mondta, hogy tervezett, tíz százalékos drágításról van szó, s Szerbiában valamennyi autópályaszakaszra érvényes lenne.

Zorana Mihajlović leszögezte: az útdíjak megállapítása a pénzügyminisztérium és a kormány dolga, a Szerbiai Utak közvállalat vezetője pedig tudja, hogy mi tartozik a munkájához és reméli, annak eleget is tesz.

A miniszter emlékeztetett: Szerbia útjain mintegy 20 millióval több jármű közlekedik, mint két éve, az év végéig összesen 53 millió járműre kell számítani, s ennek minden polgár hasznát látja. „Mindez nem lenne lehetséges, ha nem fejlesztettük volna az úthálózatot“ – mondta Zorana Mihajlović, aki büszke arra, hogy sikerült a forgalmat más utakról visszaterelni a 10-es közlekedési folyosóra. „Szerbia a leggyorsabb tranzitútvonal, amelyet mindenki használ, mi pedig évente több tíz kilométernyi autópályát építünk“ – tette hozzá a miniszter.