„Tudomásul kell venni, hogy egy gazdasági régióhoz tartozik Szeged, Békéscsaba, Arad, Temesvár és a Vajdaság” – mondta el a Vasarhely24.com internetes portálnak adott, szombaton megjelent interjúban Lázár János, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, aki az előző kormányzati ciklusban a Miniszterelnökséget vezető miniszter funkcióját töltötte be. A politikus hangsúlyozta: „A kormánynak azt javasoltam, működjön együtt Szegeddel, nyisson Szeged előtt lehetőségeket. A kérdés, hogy Szeged tud-e élni ezekkel. Botka László ma már nem megoldás, hanem akadály Szeged számára. Polgármesterként volt néhány jó éve, de ma már hullócsillag, és egyre komolyabb teher, ami visszahúzza a Tisza-parti várost. Emlékszem, Orbán Viktor szegedi látogatásán megkérdezte, milyen lesz a város 10 év múlva. Botka csak habogott. Jó ideje nincsenek már értékelhető válaszai a város jövőjére vonatkozóan.”

Lázár János az interjúban beszélt arról is, hogy szerinte Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere nem azt a munkát végzi, amivel a választói megbízták: mint mondta, az országos politikával foglalkozik, ahelyett, hogy a város ügyeit intézné. „A kérdés az, mi lesz a várossal. Ki most a város gazdája?” – tette fel a kérdést Lázár János, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője a Vasarhely24.com internetes portálnak adott mai interjúban.

Vajdaság akkor került szóba a beszélgetésben, amikor a politikus felidézte, hogy Orbán Viktor kormányfő, Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, Palkovics László innovációs miniszter és a szegedi kötődésű Trócsányi László igazságügyi miniszter, valamint a Szegedi Tudományegyetemen újonnan megválasztott és régi rektora is úgy gondolta, hogy Lázár Jánosnak is ott a helye a néhány hete megtartott zártkörű megbeszélésen, amelyen ő, mint mondta, örömmel vett részt. „Tanulságos volt a kerekasztal megbeszélés. Azt javasoltam, hogy a kormány szövetségesként tekintsen Szegedre és minden fejlődési lehetőséget biztosítson a városnak. A Szegedet Szabadkával összekötő elővárosi vasút kiépítése, a Szeged-Budapest vasútvonal, vagy a Szeged és Debrecen közötti főút korszerűsítésére is szükség van. Erősíteni kell Szeged ipari-gazdasági jellegét” – fogalmazott a politikus, aki szerint ma már mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy egy gazdasági régióhoz tartozik Szeged, Békéscsaba, Arad, Temesvár és a Vajdaság.

A Vasarhely24.com cikkét teljes terjedelmében itt érhetik el olvasóink:

Lázár János: Márki-Zay adós nekem, Botka meg csak habogott – Vásárhely24

Vásárhely24 – A politikus szerint Magyarország számára komoly tartalékot jelenthet a Dél-Alföld. Makó már az ősszel kiemelt turisztikai térséggé válik, egy új szálloda építése és fürdőfejlesztés indul be a városban. Vásárhelyen ugyanakkor politikai polgárháború zajlik, míg Szegedet a pangás jellemzi – nyilatkozta a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, aki szerint a Tisza-parti város fejlődésében Botka László akadályt jelent.