Három, három és fél hónap múlva jelentős béremelésre számíthatnak az egészségügyi dolgozók – ígérte meg hétfőn Vrnjačka Banján Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök.

Az államfő kijelentette: a reformok eredményei már jól láthatóak Vrnjačka Banján, amely változik és halad.

Vučić a Merkur Palas szálloda alapkőletételekor azt mondta, hogy ott sok orvost és nővért látott, akik nehéz munkát végeznek, de különösen a nővérek munkája nyűgözte le, és azt üzente nekik, hogy hamarosan, három, három és fél hónap múlva jelentős béremelésre számíthatnak.

A köztársasági elnök kiemelte, mindent meg fog tenni, hogy az egészségügyi dolgozók itthon maradjanak és, hogy az alacsony fizetésekkel okozott igazságtalanságot a jövőben kiküszöbölje.

Szerbia elnöke azt mondta, a reformok elején voltak, akik kinevették őt, de a siker és az eredmények ma már Vrnjačka Banján is szemmel láthatóak.

Vučić szerint a reformok folytatásának köszönhetően az egészségügyi dolgozók már nem fognak arról álmodozni, hogy Németországba, vagy más fejlett országba vándoroljanak, mert a hazai gyógyfürdők, mint amilyen Vrnjačka Banján is van, olyanok lesznek, mint a külföldiek, és jelentősen csökkenni fog a külföldi és szerbiai egészségügyi dolgozók keresete közötti különbség is.

Az államfő szerint Vrnjačka Banján a változást a helybeliek nem annyira észlelik, annál inkább azok, akik felkeresik a gyógyfürdőt, és ő maga is meglepődik azon, hogy a létesítmény mennyire változik és halad: megújultak a homlokzatok, van új szökőkút és amfiteátrum is.