Legalább 19-en megsérültek, amikor lezuhant egy utasszállító repülőgép a dél-afrikai Pretoriában. Az első jelentések szerint a mentők nem tudják megközelíteni a helyszínt egy közlekedési dugó miatt, ám azóta ellátták a sérülteket. Halottakról egyelőre nincs hír, írja az index.hu.

A szerencsétlenség helyi és magyar idő szerint 16:45 körül történt a Dél-afrikai Köztársaság közigazgatási fővárosában Pretoriában. A repülő néhány kilométerre a Wonderboom repülőtértől zuhant le egy forgalmas főút, a Moloto Road mellett. A gép legalább három darabra tört. A gép testén a Martin’s Air Charter felirat olvasható, amely egy holland légitársaság neve volt 1966-ig.

Bár hivatalosan nem erősítették meg, a felirat és a sérültek viszonylag alacsony száma miatt valószínűsíthető, hogy a gépet már nem utasszállításra használják, hanem egy múzeumi darab. Az eset összefügghet azzal, hogy a  Hollandiában található Lelystad Aviodrome honlapján, örömmel számolnak be arról, hogy július közepén egy 1954-ben készült dél-afrikai Convair 340-essel bővül a kollekciójuk.

„2018 július 12. körül megkezdi útját a repülőgép Dél-Afrikából. Mivel a Convair csak rövid távolságok megtételére alkalmas, több helyen is meg fog állni a Hollandiába vezető úton. A repülő érinteni fogja Zambiát, Ugandát, Szudánt, Egyiptomot, Horvátországot és Ausztriát is mielőtt Lelystadba ér. Egy tapasztalt személyzet fogja vezetni a gépet” – írják.