Nem jutott be az Oroszországban zajló labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjébe az Európa-bajnok portugál válogatott, miután a nyolcaddöntőben 2:1-es vereséget szenvedett a kétszeres világbajnok Uruguay ellen.

A mérkőzésen a dél-amerikaiak szerezték meg a vezetést Edison Cavani fejes góljával a 7. percben, s az uruguayiak az előnyüket a félidő végéig meg is őrizték. A második játékrész elején, az 55. percben Pepe egyenlített, azonban hét perccel később ismét a Paris Saing-Germain sztárja volt a főszereplő, aki egy gyönyörű lövéssel másodszor is vezetéshez juttatta csapatát.

A második félidőben megsérült a két gólt szerző Cavani, aki Ronaldóra támaszkodva hagyta el a pályát (fifa.com)

A portugálok mindent megtettek az egyenlítését, az egész mérkőzésen összesen hússzor lőttek kapura, de a dél-amerikai együttes megőrizte egygólos előnyét a mérkőzés hajrájában is, így bejutott a legjobb nyolc közé, ahol Franciaország lesz az ellenfele.

A világbajnokság kieséses szakaszának programja

Június 30., szombat: Franciaország-Argentína, 4:3 (1.) Uruguay-Portugália 2:1 (2.) Július 1., vasárnap: Spanyolország-Oroszország, Moszkva (Luzsnyiki Stadion) – 16 óra (3.) Horvátország-Dánia, Nyizsnyij Novgorod – 20 óra (4.) Július 2., hétfő: Brazília-Mexikó, Szamara – 16 óra (5.) Belgium-Japán, Rosztov – 20 óra (6.) Július 3., kedd.: Svédország-Svájc, Szentpétervár – 16 óra (7.)