Zorana Mihajlović, szerb miniszterelnök-helyettes felszólította a labdarúgó-válogatottat, hogy ne foglalkozzon azokkal az állítólagos igazságtalanságokkal, amelyek az oroszországi világbajnokságon érték – írja az MTI.

„Elég a siránkozásból, vegyétek magatokat komolyan, és készüljetek fel a brazilok elleni meccsre. Úgy jajveszékeltek, mint a nők – és ezt egy nő mondja nektek”

– áll a Blic című napilap által közzétett nyilvános levélben.

„Elég a játékvezetőkből, Hágából, videobírókból, albánokból, szerbekből, sorsból, összeesküvésből és egy- vagy többfejű madarakból. Munkára, fiúk, veletek vagyunk, és kellő hittel meg lehet verni Brazíliát”

– tette hozzá a politikus. A szerbek fellebbeztek a nemzetközi szövetségnél (FIFA), mert véleményük szerint pénteken, a Svájc elleni, 2:1-re elvesztett csoportmérkőzésen Felix Byrch játékvezető többször is a kárukra tévedett, például nem adott meg egy jogos büntetőt 1:1-es állásnál, sőt a videoasszisztensekkel sem egyeztetett az esetről.

Shaqiri góljával Svájc legyőzte Szerbiát

Szerbia a második mérkőzésén 2:1-es vereséget szenvedett Svájctól az Oroszországban zajló labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második mérkőzésén, így két forduló után három ponttal a csoport harmadik helyén áll a négypontos brazilok és svájciak mögött. Az utolsó fordulóban Szerbia-Brazília és Svájc-Costa Rica mérkőzést rendeznek.

Közben a FIFA fegyelmi bizottsága vizsgálatot indított a svájci Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri ellen a szerbekkel szembeni mérkőzésen látott gólörömük miatt: az albán jelképnek számító kétfejű sast formázták a kezükkel a találatuk után. Mladen Krstajić szerb szövetségi kapitány ellen pedig azért indult eljárást, mert azt nyilatkozta, Felix Brychnek a hágai Nemzetközi Törvényszék előtt kellene felelnie cselekedeteiért.

A kalinyingrádi vereség után a szerbek a csoportkör utolsó fordulója előtt három ponttal a harmadik helyen állnak a négy pontos Brazília és Svájc mögött. Szerbia az utolsó fordulóban Brazíliával mérkőzik, s a továbbjutáshoz le kell győznie az ötszörös világbajnokot.

Borítóképünkön Zorana Mihajlović, szerb miniszterelnök-helyettes