A szabadkai Bartók Attila, a Funero temetkezési vállalat dolgozója a minap kéthetes tartalékos katonai gyakorlatra szóló behívót kapott. Jelentkezett ugyan a katonai ügyosztályon, ahol el is mondta, hogy nem tud bevonulni, tekintettel arra, hogy két kiskorú gyermekéről egyedül gondoskodik, miután felesége hét évvel ezelőtt elhunyt, de ott azt mondták neki: az „egyedülálló apa“ terminus nem ismert ok a katonai gyakorlatról való távolmaradásra.

Az apa nem kapott semmiféle jogorvoslati lehetőséget, idézi fel a vestisu24.rs portál a történteket. Miután azonban munkahelyén Bartókot felvilágosították jogairól, az apa panaszt tett, ami után közölték vele, hogy kifutott a nyolcnapos határidőből, amennyi a rendelkezésére állt volna. Ezt követően az apa kérvényezte, hogy vegyék figyelembe helyzetét és tekintsenek el a tartalékos katonai gyakorlaton való megjelenésétől. A katonai ügyosztály erre a kérvényre nem reagált, ezért Bartók Attila június 23-án, szombaton reggel hét órakor a 12 éves kislányával és a 10 éves kisfiával szabályosan jelentkezett a kijelölt kaszárnyában.

Miután a laktanyában regisztrálták a jelenlétét, közölték vele, hogy elhalasztják a tartalékos katonai gyakorlatát, mivel részletesen megismerkedtek helyzetével, s hogy az erre vonatkozó végzést utólag kapja majd kézhez.

Bartók Attila a portálnak elmondta: elégedett azzal, ahogyan a topolyai kaszárnyában fogadták, hiszen az ottani illetékesek a lehető legnagyobb korrektséggel és professzionálisan viszonyultak hozzá, szem előtt tartva családfenntartói státusát.

Borítókép: vestisu24.rs