Szerbia a második mérkőzésén 2:1-es vereséget szenvedett Svájctól az Oroszországban zajló labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második mérkőzésén, így két forduló után három ponttal a csoport harmadik helyén áll a négypontos brazilok és svájciak mögött.

Az utolsó fordulóban Szerbia–Brazília és Svájc–Costa Rica mérkőzést rendeznek.

A svájci kapus védésével kezdődött a mérkőzés, az ötödik percben azonban már Sommer is tehetetlen volt, amikor a jobb oldalról érkező beadásra Mitrović gyönyörűen emelkedett, s fejjel továbbította a labdát a kapuba (1:0).

A bekapott gól után a svájciak átvették az irányítást, mezőnyfölényt harcoltak ki, s hetven százalékban náluk volt a labda, azonban csak néhány veszélyes helyzetet tudtak kidolgozni. A legnagyobb lehetőség a 30. percben Dzemaili előtt adódott, aki egy remek kiugratás után nem tudott túljárni Stojković eszén, aki hárított.

A 44. percben megduplázhatta volna az előnyét a szerb válogatott, miután Duško Tošić senkitől sem zavartatva fejelhetett pár méterre a svájci kapu előtt, azonban nem tudott élni a lehetőséggel.

Az 52. percben egy svájci akció után Shaqiri lövését Kolarov blokkolta, a labda azonban Xhaka elé került, aki mintegy húsz méterről ballal hatalmas gólt lőtt (1:1).

A folytatásban is a svájciak voltak mezőnyfölényben, kialakítottak néhány félhelyzetet is, de csak párszor okoztak fejtörést a szerb védelemnek, amely derekasan állta a sarat, élén Stojkovićtyal, aki néhény bravúrt is bemutatott. Egészen a 90. percig, amikor Shaqiri egy kiugratás után megszerezte a svájciak győztes gólját (1:2).

A közösségi portálokon és a szerb tájékoztatási eszközök is külön kitértek arra az esetre, ami a svájciak egyenlítése után történt: Mitrović két védő szóritásában esett el a 16-osban, de a játékvezető nem a 11-es pontra mutatott, hanem kifelé ítélt szabadrúgást a svájciak javára.

E csoport, 2. forduló:

Szerbia-Svájc 1:2 (1:0)

Kalinyingrad, vezette: Felix Brych (Németország). Gólszerzők: Mitrović az 5. percben, illetve Xhaka az 52. és Shaqiri a 90. percben.

Szerbia:

Stojković – Ivanović, Milenković, D. Tošić, Kolarov – Matić, Milivojević (Radonjić) – Tadić, Milinković-Savić, Kostić (Ljajić) – A. Mitrović. Szövetségi kapitány: Mladen Krstajić.

Svájc: 

Sommer – Lichtsteiner, Schär, Akanji, R. Rodríguez – Behrami, G. Xhaka – Shaqiri, Dzemaili (Embolo), Zuber – Seferović (Gavranovic). Szövetségi kapitány: Vladimir Petković.