Spanyolország és az Európa-bajnok Portugália 3:3-s döntetlent játszott pénteken Szocsiban a B csoport első fordulójában az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

A portugálok az első félidőben kétszer is vezettek: előbb Cristiano Ronaldo lőtt 11-esből gólt, amire Diego Costa válaszolt, azonban a Real Madrid sztárja a játékrész vége felé másodszor is eredményes volt, igaz, ehhez kellett De Geának, a spanyolok kapusának is a hibája.

A második félidőben Diego Costa másodszor is egyenlített, majd három perccel később a spanyolok megfordították az állást, mivel Nacho gyönyörű lövéssel előnyhöz juttatta a 2010-es világbajnokot.

Nacho gyönyörűen leszorította a labdát

A végeredményt Ronaldo állította be, aki a 88. percben egy pazar, szabadrúgásból lőtt góllal megszerezte az oroszországi világbajnokság első mesterhármasát, s egyben ő lett az első játékos is, aki a spanyol válogatottnak Európa-bajnokságon vagy világbajnokságokon három gólt lőtt.

Ronaldo harmadik gólja

B csoport, 1. forduló: Portugália-Spanyolország 3:3, Irán–Marokkó 1:0.

A sorrend: 1. Irán 3, 2–3. Portugália és Spanyolország 1-1, 4. Marokkó 0 pont.

A csoport további programja, 2. forduló, június 20., szerda: Portugália-Marokkó, Moszkva (Luzsnyiki Stadion) 14 óra, Irán-Spanyolország, Kazany, 20 óra.