Aleksandar Vučić államfő sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy megtalálták Stefan Cvetkovićot, a Fehértemplomon eltűnt újságírót. Cvetković az államfő szavai szerint él és virul, jelenleg kihallgatáson tartózkodik, közölte a Vajdasági RTV.

A biztonsági szolgálatok 30 órányi komoly munkája után sértetlenül került elő a szerda éjfél körül eltűnt Stefan Cvetković újságíró. Ezt Aleksandar Vučić államfő jelentette be rendkívüli sajtóértekezletén, amelyet Nebojša Stefanović belügyminiszterrel és Bratislav Gašićtyal, az állambiztonsági szolgálat vezetőjével tartott. Vučić azzal kezdte, hogy a várakozásoknak megfelelően az ország az elmúlt napokban nagy nyomásnak volt kitéve. Ezek közé sorolta az üzemanyag ára miatti útzárlatokat, illetve a mérgezett ivóvízzel kapcsolatos álhíreket. Az államfő többször is utalt arra, hogy roppant furcsák Cvetković eltűnésének a körülményei, de most már a rendőrség kezében van, és ott is marad egy ideig, mert sok dolgot kell megmagyaráznia.

Eltűnt egy vajdasági újságíró

Szerdán éjszaka eltűnt Stefan Cvetković fehértemplomi újságíró – közölte az információt több helyi hírforrás. Megtalálták az autóját, melynek járt a motorja. Szemtanúk elmondása szerint a gépkocsi ajtói nyitva voltak, a jármű mellett pedig megtalálták Cvetković karóráját, amelynek el volt szakadva a szíja. A Beta hírügynökség megpróbált kapcsolatba lépni az újságíróval, de minden telefonja ki volt kapcsolva.

Vučić hangsúlyozta, hogy az eltűnt újságíró megtalált személygépkocsijának közelében nyoma sem volt semmilyen dulakodásnak, és a jelek szerint semmi rossz sem történt vele.

Nebojša Stefanović belügyminiszter a „közhangulatot rontó, szinte folyamatos álhírek terjedésének veszélyére” figyelmeztetett, a titkosszolgálat vezetője pedig megköszönte azoknak a közreműködését, akik részt vettek Cvetković gyors megtalálásában.

Stefan Cvetković eltűnését szerdán késő este jelentették be, amikor megtalálták az autóját és annak közelében a karóráját.

A gépjármű motorja még működött, és a lámpák is égve maradtak. Az autó közelében megtalálták Cvetković karóráját, amelynek a szíja el volt tépve. A csendőrség a nyomozást tegnap délután kezdte meg a tópart mentén, a búvárok pedig a tó medrét vizsgálták át. Az újságíró egyesületek értesülései szerint Stefan Cvetković az utóbbi időben olyan kényes politikai témákkal foglalkozott, mint a Koszovón január 16-án meggyilkolt Oliver Ivanović esete.

Stefan Cvetković az elmúlt tíz év során többször is jelentette a rendőrségnek, hogy különböző politikusok és üzletemberek halálosan megfenyegették.