A Lidl üzletlánc kedden Újpázován hivatalosan is átadta rendeltetésének az elosztó központját, s az év végéig tíz és húsz közötti számú üzletet nyitnak majd meg az országban. Az újpázovai elosztóközpontból érkezik majd az áru az elkövetkező fél éven belül megnyitásra kerülő üzletekbe, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy 2018. december 31-ig pontosan hány üzlet várja majd a vevőket országszerte – írja az N1.

A vállalat vezetése tisztában van azzal, hogy a szerb vásárlók zsebe nem éppen mély, ezért azt ígérte, hogy a polgárok pénztárcájához igazítják majd az árakat. Egy vásárlás során a szerbiai vevő átlagban 450 dinárt költ, azonban Aleksandar Vučić, a szerb állam elnöke szerint ez már az év végéig változni fog.

„Szépen lassan elhagyunk egy-egy országot, s az év végéig a régióhoz tartozó több államot is megelőzünk. Az EU-tag Bulgáriát már el is hagytuk, mivel nagyobbak a fizetéseink és a nyugdíjaink” – mondta Aleksandar Vučić, aki megígérte, hogy a munkanélküliség is majd az Európai Uniós szintre csökken.

A Lidl által meghirdetett ötszáz munkahelyre huszonháromezer jelentkező volt.

A Konkurencia védelmét biztosító bizottság elemzése szerint a Lidl a kiskereskedelmi piac 5-7 százalékát tudhatja majd magáénak.