Nem várt módon reagált a Jogi Kar a partneri kéznyújtásra – közölte a Vajdasági Magyar Diákszövetség annak kapcsán, hogy a magyar nyelvű felvételi vizsgáért vívott harcban a jogerős bírósági ítélet nem tett pontot a történet végére.

A Jogi Kar nem hagyja magát: Lehet magyarul felvételizni, de másnap szerb nyelvvizsga következik

Amikor a Vajdasági Magyar Diákszövetség megnyerte a pert az Újvidéki Egyetem Jogtudományi Kara ellen, amely a döntés értelmében a jövőben a nemzeti kisebbségek nyelvén is köteles megszervezni a felvételi vizsgát, csak az gondolhatta, hogy ezzel végérvényesen lezárult az ügy, aki nem ismeri a szerbiai történéseket.

„A magyar diákjaink másodrendű állampolgárként való kezelése mellett (szerb nyelvismereti vizsga B2-es szinten a magyarul felvételizők részére) a megfellebbezhetetlen jogerős bírósági ítéletet Belgrádba vitték a Semmítőszék elé, felülvizsgálatra” – írja közleményében a VaMaDiSz.

Hozzáteszik: dolgoznak a helyzeten és kiállják a felülvizsgálat próbatételét, hiszen az igazság megkérdőjelezhetetlen. A diákszövetség a szerb nyelvismereti vizsgával kapcsolatban, amennyiben nem lesz más megoldás, felkészült az újabb jogi csata megvívására.