A szerb képviselőház jelenlegi elnöke Maja Gojković lesz az új művelődési és tájékoztatási miniszter, a házelnöki posztra pedig olyan valakit jelölhetnek, aki nem a hatalmi koalíció tagja, írja a Blic napilap. A lehetséges jelöltek között Nenad Čanak neve is szerepel, értesült a lap.

A Blic meg nem nevezett kormányzati forrásokra hivatkozva közölte, hogy Maja Gojković szívesen venné át a művelődési és tájékoztatási tárcát Vladan Vukosavljevićtól, aki szerinte „nem a legjobban találta fel magát ezen a poszton”.

Maja Gojković miniszteri kinevezését támogatja az államfő, a kormányfő és a kormány tagjai is.

A lap forrása azt mondta, az új házelnök Nenad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga elnöke lehet, a kormány átalakítását pedig június végéig befejezik.

Számos botránya miatt meneszthetik Vanja Udovičić sportminisztert, és elképzelhető, hogy személyes okok miatt Goran Knežević gazdasági miniszter is visszavonul, közölte a Blic.

Ana Brnabić kormányfő javaslatot terjesztett be a képviselőház elé, hogy Belgrád jelenlegi polgármesterét, Siniša Malit nevezzék ki pénzügyminiszternek Dušan Vujović helyére, aki személyes okokra hivatkozva lemondott.