Sorozatban harmadszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját a Real Madrid együttese, amely szombat este a kijevi döntőben 3:1-re nyert a Liverpool ellen.

A madridiak 2014-ben is győztek, így az elmúlt öt döntő végén négyszer emelhették magasba a győzelemért járó serleget.

A mérkőzés negatív hőse a német Loris Karius, a Liverpool kapusa lett, aki az 51. percben, miután megfogta a labdát, a kidobást hihetetlenül amatőr módon végezte el, Benzema lesipuskás módjára a jobb lábával sikeresen bele tudott nyúlni a labda útjába, s ez a mozdulat gólt ért, mivel a labda a Liverpool kapujában kötött ki.

Nem sokáig örülhettek a madridiak, ugyanis négy perccel később egy liverpooli szöglet után Lovren fejelte a kapu elé a labdát, amelyre kitűnő ütemben érkezett Mané, aki megelőzte Keylor Navast, a egyenlített.

A Bajnokok Ligája döntőjének harmadik gólja a 64. percben született, amikor Marcelo bal oldali beadását a három perccel korábban pályára küldött Gareth Bale szenzációs ollózó mozdulattal lőtte az angol együttes kapujába.

A találkozó a 83. percben dőlt el, amikor az önbizalommal teli Bale mintegy 30 méterről lövésre szánta el magát, s Karius előbb öklözni akarta a labdát, azonban pár tizedmásodperccel később meggondolta magát, s maga elé akarta pattintani, azonban elszámította magát, s a saját kapujába ütötte be a labdát.

A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy az első fél órában a Liverpool sokkal jobban játszott, helyzetei is voltak, azonban a 30. percben Ramos összeakadt Mo Szalahhal, aki az eset után megsérült. A legutolsó értesülések szerint súlyos a sérülése, s úgy tűnik, a világbajnokságon sem léphet pályára.