Hétfő óta zajlik Párizsban az év második Grand slam-tornájának, a Roland Garrosnak a selejtezője: mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a zentai Györe Lászlónak az idén a salakpályás tenisztornán nem kell selejteznie a főtáblára jutásért, mivel az áprilisi világranglistás helyezése alapján alanyi jogon indulhat. Ellenfele egyelőre nem ismert, ugyanis a sorsolás úgy hozta, hogy Györe a selejtezőből kap majd riválist.

Györe második lett Rómában

Fordulatokkal és izgalmakkal teli, egy majdnem három órás mérkőzés után a cseh Adam Pavlásek legyőzte Györe Lászlót a római, 64 ezer euró összdíjazású challenger tenisztorna döntőjében. Pavlásek a fináléban 7:6 (7-1), 6:7 (9:11), 6:4 arányban nyert a világranglista 106. helyezettje ellen, így hétfőtől a 245. helyről a 178. pozícióra tornázza fel magát.

Ami a többi szerbiai teniszezőt illeti, Novak Đoković első ellenfele szintén a selejtezőből érkezik majd, utána viszont minden bizonnyal a 2013-ban döntős, spanyol David Ferrer lesz az ellenfele. Dušan Lajovićnak nem volt szerencséje a sorsolásnál: az első fordulóban a cseh Jiří Veselývel találkozik, aki nem tűnik legyőzhetetlen ellenfélnek, utána azonban a második helyen kiemelt, Alexander Zverev következhet. Viktor Troicki az első fordulóban a bolgár Grigor Dimitrovval néz majd farkasszemet.

A magyarországi Fucsovics Márton ellenfele a 64 közé jutásért a kanadai Vasek Pospisil lesz.

A Roland Garros főtáblájának mérkőzései vasárnap, május 27-én kezdődnek, s a címet Nadal védi, aki 11. RG-győzelméért harcol majd.