Az én szivárványos családom címet viselő horvátországi képeskönyv miatt keveredett vitába Nenad Popović innovációs miniszter és Ana Brnabić kormányfő. Az óvodáskorú gyerekek számára készült képeskönyv olyan családokat ábrázol, ahol a kisfiúnak, Rokkónak két anyja, míg a kislánynak, Annának két apja van. A kormányfő és a miniszter összeszólalkozását kihasználva két további miniszter, Zorana Mihajlović és Jadranka Joksimović is a kormányfőre támadt a pénteki kormányülésen, mely kis híján Ana Brnabić bukásával végződött – írta a Novosti.

A lap értesülései szerint a Brnabić és Popović közötti verbális összetűzésbe belekeveredő két másik miniszter Popović pártját fogta, aki két nappal ezelőtt egy Twitter bejegyzésben fejezte ki nemtetszését a képeskönyvek miatt. Ana Brnabić benyújtotta lemondását a köztársasági elnöknél, Aleksandar Vučić azonban azt mondta, hogy erről szó sem lehet – tudta meg a napilap.

Ezzel a vitával ismét feszültté vált a viszony a két miniszter illetve a kormányfő között, a kedélyeket Vučić nyugtatta le, és arra figyelmeztette őket, hogy ne keveredjenek konfliktusokba a nyilvánosság előtt.

Ana Brnabić a Novostinak azt nyilatkozta, hogy kormányra kerülése óta ez volt az egyik legnehezebb napja.