Egy nappal azután, hogy a spliti Hajduk 2:1-es vereséget szenvedett a zágrábi Dinamótól a horvát bajnokságban, a spliti együttes öt labdarúgójára támadtak a csapat szurkolói – írják a horvát tájékoztatási eszközök.

Az incidens Split szűk központjában történt, amikor Futács Márkó, Hamza Barry, Savvas Gentsoglu, Hysen Memolla és Ahmed Said a Torcida Ökölvívóklub előtt haladt el, s a klubból néhány személy rárontott Saidra, aki a gyenge teljesítménye miatt került a huligánok össztűzében, valamint a Dinamo elleni mérkőzésen elkövetett hibájáért. Az Index.hr értesülései szerint a labdarúgók igyekeztek megvédeni a csapattársukat, s megpróbálták lenyugtatni a kedélyeket, azonban ez nem sikerült, s az információk szerint a legrosszabbul Futács Márkó járt, akit az egyik huligán fejbe rúgott.

A horvát honlapok szerint az esetet nem jelentették a rendőrségnek.

A spliti szurkolói csoportnak, a Torcidának nemrég sikerült elérnie, hogy a klub éléről távozzon Ivan Kos elnök, akit a szurkolók azzal vádoltak, hogy együttműködött a játékvezetőkkel. Érdekesség, hogy a játékosok közül Futács volt az első, aki kimondta, Kos leváltása rossz döntés volt.

Nyitóképünkön Futács Márkó, a spliti Hajduk játékosa