Szombaton ismét tömegek vonultak utcára Budapesten, akik Orbán takarodj, Viktátor és hasonló kormányellenes jelszavakat skandálnak. A több tízezres tömeg a Kossuth térről indult a Szabad sajtó útjára, ahol a beszédeket tartják.

Szegeden már pénteken tüntettek, vasárnap pedig négy további vidéki városban, Debrecenben, Kecskeméten, Nyíregyházán és Székesfehérváron lesz tüntetés.

A demonstráció szervezői a Facebook közösségi oldalon közölték:

„A választások tisztaságát rengeteg dolog sértette, a legfontosabb probléma azonban a Fidesz közpénzből épített pártmédiája, a sajtószabadság korlátozása. Fontosnak tartjuk továbbá, hogy az ügyészség a fideszes bűnözőket is üldözze, az ellenzéki pártok pedig ne egymást támadják, hanem működjenek együtt a Fidesszel szemben!” – írták a szervezők, akiknek célja, hogy nyomást gyakoroljanak a döntéshozókra és fidesztelenítsék az adófizetők pénzéből fenntartott közmédiát.

A szombat esti tüntetésen az eddigi információk szerint felszólal: Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója, Gulyás Balázs, a netadós tüntetések szervezője, Gyetvai Viktor, diáktüntető, Homonnay Gergely, író, újságíró, tanár Unyatyinszky György, a Békemeneten bántalmazott Magyar Nemzet-es újságíró és Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester.

„A mi forradalmunk a senkik forradalma. Azoké, akiket a fideszesek senkiknek neveztek a választás utáni éjszakán” – írják a szervezők, akik arra is felhívták a figyelmet, hogy A tüntetés békés és erőszakmentes. Az erőszakra buzdító provokátorok ellen a rendezők fel fognak lépni, és a rendőrség fellépését kérik.

„Szlovákiában kormányt buktatott a tömeg. Mi azonban egy rendszert akarunk leváltani, Orbán velejéig korrupt, és végtelenül aljas rendszerét, a NER-t” – üzenték a szervezők.

Nyitókép: index.hu