A címben szereplő szó olvasható a Vajdasági Magyar Diákszövetség Facebookon megjelent értesítésének elején, amely azzal kapcsolatban jelent meg, hogy az újvidéki Fellebbviteli Bíróság ítéletben kötelezte az Újvidéki Egyetem Jogi Karát, hogy a jövőben a nemzeti kisebbségek nyelvén is megszervezze meg a felvételi vizsgát.

A diákszervezet bejegyzésében ez áll:

„Sokszor a feladás szélén állva, két és fél évig tartó peres küzdelmet követően, három év törvényszegés, sok megaláztatás és igazságtalanság után egy nagyon kacifántos peres eljárás végére tehettünk ma pontot.

Jogerős: az újvidéki Jogtudományi Karnak az idei évtől magyar nyelvű felvételi vizsgát is kell szerveznie. Partnereinkkel közösen elértük, hogy Vajdaságban minden egyetemi karon legyen magyar nyelven és a többi nemzeti kisebbség nyelvén is felvételi vizsga, a törvénnyel összhangban.

Győzött az összefogás, diadalmaskodott a józan ész! Egy magyar diákszervezet kivívta az igazságot a Jogtudományi Karral szemben.

Most kicsit a háttérbe vonulunk, elemezzük és értékeljük a dokumentumokat. Napokon belül beszámolunk a részletekről egy sajtótájékoztató keretében.”

Magyarul is meg kell, hogy szervezze a felvételi vizsgát az újvidéki Jogi Kar

Az újvidéki Fellebbviteli Bíróság ítéletben kötelezte az Újvidéki Egyetem Jogi Karát, hogy a jövőben a nemzeti kisebbségek nyelvén is megszervezze meg a felvételi vizsgát. Az ítéletben hangsúlyozták: az intézmény diszkriminatív módon járt el, amikor évek óta megtagadta a kisebbségek nyelvén történő felvételi megszervezését.