Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Tartományi Kormány azt javasolta, hogy november 25-én legyen Vajdaság Napja, mivel 1918-ban, vagyis pontosan száz évvel ezelőtt ezen a napon Újvidéken tartották meg a Nagy Nemzetgyűlést, amelyen kimondták, hogy a tartományt Szerbiához csatolják. A javaslattal kapcsolatos első közvitát Rumán a Brana Crnčević könyvtárban tartották meg kedden 11 órától.

A tartományi kormány javaslata: Vajdaság Szerbiához csatolása legyen Vajdaság Napja

A Tartományi Kormány szerdai ülésén azt javasolta, hogy Vajdaság Napját november 25-én ünnepeljék, ugyanis ekkor tartották meg Újvidéken azt a Nagy Nemzetgyűlést, amelyen döntöttek, hogy Vajdaságot a Szerb Királysághoz csatolják. Ez azt is jelentené, hogy Vajdaság elcsatolásának századik évfordulóját a tartomány polgárai már Vajdaság Napjaként élnék meg. Mint ismeretes 1918.

Mirović: Vajdaságnak saját ünnepnap kell

Vajdaságnak saját nap kell, amelyet állami ünnepként ünnepelhet, jelentette ki Igor Mirović tartományi kormányfő, tudatja az N1. A haladó párti politikus szerint ez a nap november 25-e lehetne, az a dátum, amikor Vajdaságot a Szerb Királysághoz csatolták.