A Szabadkán született, majd sokáig Szegeden alkotó, és jelenleg Salzburgban élő Ricz Géza graffitisből lett kiváló képzőművész, aki a múlt és a jelen komponenseit a monokróm műtőasztalán illeszti össze figurális és nonfirgurális ellenpontokkal, hogy ezek jellegzetes és megrendítő képekké alakuljanak műtermében.

Legújabb, Error című munkája egy installáció terve, amit végül úgy gondolt, hogy mivel képként is működik, nyilvánossá teszi aktualitása miatt – írja az Index.

 

Ricz Géza elmondása szerint az alkotás a 2018-as országgyűlési választásokra reflektál, és arra a feszültségre utal, ami mindként politikai oldalon jelen van. Ami közös pont, hogy mindenki a másik oldal győzelmében az ország katasztrófáját látja.

„A Fidesz kommunikációja szerint az ellenzék győzelme esetén a déli országhatárnál húzott kerítés elbontását követően, Soros György migráns hordái fogják az országot elárasztani, az országot iszlamizálni, a magyarok munkáját majd kultúráját elvenni.

Az ellenzék egységes véleménye szerint a Fidesz gőzelme esetén jön az illiberális, korrupcióra épülő állam végleges megszilárdítása és a hatalom bebetonozása. Folytatódnak a folyamatok melyeket a Fidesz az elmúlt években elkezdett. A bevándorlók, Soros György, a civil szervezetek, az ENSZ, az EU támadása, és mindennemű független szervezet és a független igazságszolgáltatás felszámolása, valamint a kormány közeli milliárdos oligarchák további korrupt gazdagodása.

Orbán Viktor március 15-én bejelentette, hogy a választások után elégtételt fog venni erkölcsi, politikai és jogi értelemben is…”