A niši rendőrség két orvost tartóztatott le kenőpénz elfogadása, és befolyással való üzérkedés miatt – közölte a szerb belügyminisztérium.

A niši Klinikai központ egyik orvosát, illetve a katonai kórház doktornőjét vették őrizetbe.

A Klinikai Központ orvosát, az 51 éves N.I.-t kenőpénz elfogadásával, a katonakórházban dolgozó S.P. doktornőt pedig befolyással való üzérkedéssel gyanúsítják, egy további személyt, a 69 éves M.G.-t pedig azzal, hogy közreműködött a bűncselekmény elkövetésében.

Két 72 éves személyt – mindkettőjük nevének kezdőbetűi D.R. – pedig azért tartóztattak le, mert azzal gyanúsítják őket, hogy kenőpénzt fizettek.

A gyanú szerint N.I. 2017 áprilisában soron kívül műtötte meg D.R.-t a Klinikai Központban, amire a katonakórházban dolgozó kolléganője, S.P. kérte meg. Ezért a „szolgáltatásért” az orvos kolléganőjétől 1200 eurót kért. A doktornő a pénzt M.G.-től vett át, aki azt D.R.-től, és D.R.-től kapta – áll a rendőrségi közleményben.

A belügyminisztérium közlése szerint az összegből a műtétet végző orvos ezer eurót tett zsebre, száz-száz eurót pedig kolléganője, illetve a közvetítésben részt vevő, M.G. tartott meg magának.

Mindannyiukat őrizetbe vették, és bűnvádi feljelentést tesznek ellenük a niši Felsőfokú ügyészségen.