A kamupártnak tűnő mikropártok kiszűrésére alkalmas rém egyszerű eszközt, úgynevezett formára vágott kartonlapot készített a Momentum – írja az Index, mi pedig mutatjuk a videót:

Kamupártszűrő

Az április 8-adikai országgyűlési választásokon 23 párt lesz a listás szavazólapon. Ezek közül a pártok közül összesen 9-10 végzett érdemi politikai tevékenységet az elmúlt évek során. A többiek csupán pénzszerzés céljából döntöttek a pártalapítás mellett. Mivel az NVB nem tesz semmit a kamupártok ellen, úgy döntöttünk, hogy segítünk mi eligazodni a válaszópolgároknak a kamupártok között. Készítettünk egy kamupártszűrőt, amit a pultjainknál fogjuk osztogatni és online is letölthető lesz a honlapunkról.#vanremény #momentum2018 💜🇭🇺

Posted by Momentum Mozgalom on Wednesday, March 21, 2018

 

A Momentum a következőket írta a videó alá:

Az április 8-adikai országgyűlési választásokon 23 párt lesz a listás szavazólapon. Ezek közül a pártok közül összesen 9-10 végzett érdemi politikai tevékenységet az elmúlt évek során. A többiek csupán pénzszerzés céljából döntöttek a pártalapítás mellett. Mivel az NVB nem tesz semmit a kamupártok ellen, úgy döntöttünk, hogy segítünk mi eligazodni a választópolgároknak a kamupártok között. Készítettünk egy kamupártszűrőt, amit a pultjainknál fogjuk osztogatni és online is letölthető lesz a honlapunkról.