A játéknap előtt sereghajtó Mezőkövesd a felsőhegyi Farkas Dániel bombagóljával 3:2-re nyert a negyedik helyen álló Debrecen otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 23. fordulójában.

Könyves Norbert gólöröme

A Debrecen a moholi Könyves Norbert góljával szerezte meg a vezetést, aki a hajdújárási Takács Tamással együtt alkotta ezen a találkozón a hajdúságiak csatárpárosát. Könyves szépen a kapu felé fordult, majd remekül eltalált lövéssel szépen kilőtte a hosszú sarkot. A hazaiak azonban a félidő végére már kétgólos hátrányba kerültek, mert Koszta a 36., illetve Bognár a 41. percben volt eredményes. A második félidő tizedik percében a jobbhátvéd Farkas követte csapata támadását, majd egy szép csel után védhetetlen gólt lőtt, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

Nézze meg Farkas gólját:

A harmadik mezőkövesdi gól

Szenzációs góllal növelte kettőre a Mezőkövesd előnyét Debrecenben, ezt Farkas Dániel gólöröme is mutatja.

Posted by M4Sport on Saturday, March 17, 2018

A Debrecennek a szépítés még sikerült a 81. percben Szatmári révén, azonban hiába szegezték oda ellenfelüket a kapujukhoz, egyenlíteni már nem tudtak.

Ezzel a győzelemmel a Mezőkövesd a tizenkét csapatos magyar bajnokságban az utolsó helyről feljött a nyolcadik pozícióra, mivel megelőzte a Balmazújvárost, a Haladást, a Puskás Akadémiát és a Vasast.

OTP Bank Liga, 23. forduló: Debrecen–Mezőkövesd 2:3 (1:2)
Debrecen, 1635 néző, vezette: Szőts gólszerzők: Könyves a 16., Szatmári a 81., illetve Koszta a 36. – tizenegyesből, Bognár a 41. és Farkas az 55. percben.
DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Barna – Varga K., Jovanović (Mengolo, 68.), Tőzsér (Filip, 46.), Bódi – Könyves, Takács (Tabaković, 59.)
Mezőkövesd: Dombó – Farkas, Hudák, Katanec, Vadnai – Mlinar, Iszlai – Cseri (Szalai, 84.), Bognár, Tóth B. (Misák, 45.) – Koszta (Novák, 68.).