Vajdaságban az 1848-as forradalom központi megemlékezését Magyarittabén tartották meg, ahol a Pannon Televízió beszámolója szerint „istentisztelettel kezdődött a rendezvény, majd színes kultúrműsorral folytatódott a program a település központjában található Kossuth szobor előtt, amely mellé csütörtök délelőtt azt a zászlót is kitűzték, amely a szobor 1904-es felállításakor is lobogott.”

A Pannon Televízió riportere megszólaltatta Kiss Nándor református lelkészt, Hajnal Jenőt, a Magyar Nemzeti Tanács elnökét, Kókai Pétert, a Magyar Mozgalom elnökségi tagját, valamint Erdély Lenkét, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökségi tagját.

Kiss a szobor történetéről beszélt, ugyanis az eredeti szobrot egy szerb katona szíven lőtte, majd 2015-ben ellopták, s 2016-ban leplezték le az új Kossuth-szobrot.

Hajnal elmondta, hogy „Magyarittabére azért is örömmel jön az ember, mert egy olyan Kossuth szobor van itt, amely annyi megrázkódtatást és megpróbáltatást átélt, de ennek ellenére ma is itt van és pompázik.”

Kókai négy kulcsszót fogalmazott meg: „A hit, a remény, a forradalom és a változás. Ezek azok az örök érvényű kulcsszavak, amelyek 170 évvel ezelőtt éppen olyan időszerűek voltak, mint ma. A változás egy örök érvényű emberi igény. Vajon megérett az idő a változásra? Erre pedig a válaszom, hogy a válasz mindig tőlünk függ.”

Erdély Lenke a VMSZ elnökségi tagja a következőket mondta: „Tulajdonképpen az ilyen ünnepek a hűség ünnepei. Sokan mondják, hogy elmentek, elköltöztek. Mi azonban itt maradtunk és úgy gondolom, hogy elegen maradtunk itt. Olyannyira, hogy még nagyon sokszor fogjuk ezt a március 15-ei ünnepet közösen megünnepelni.”