Tőlünk a címben megfogalmazott kérdésre ugyan ne várjanak választ, nem mi vagyunk az illetékesek, sőt, nem is minket bízott meg a zentai önkormányzat, hogy oldjuk meg a már hónapok óta fennálló problémát. Igen, problémát, mert sokan azt hiszik, hogy a jobbkéz-szabály az érvényes az autóbuszállomásnál, azonban ez köszönőviszonyban sincs a valósággal, ugyanis nem egyenrangú utak kereszteződéséről van szó.

No, de hogy ne húzzuk, nyújtsuk, igazából mégis tudjuk a választ arra a kérdésre, hogy mikor fog működni a villanyrendőr. Onnan tudjuk, hogy mi, ellentétben a zentai polgárok 99,99 százalékával, bizony végignéztük a múlt kedden, vagyis február 13-án megtartott képviselő-testületi ülést, amelyen Sándor József (Magyar Mozgalom) fittyet hányva annak a közmondásnak, hogy aki kíváncsi, az hamar megöregszik, fogta magát, és a képviselői kérdéseknél megkérdezte az illetékeseket, mikor fog működni az autóbuszállomásnál levő villanyrendőr.

Hallgassák, nézzék, és próbálják kitalálni, hogy akkor mikor is, ugyanis a kérdés után Varga Viktor, az önkormányzat gazdasági kérdésekkel megbízott tanácsosa azonnal mikrofont ragadott és így szólt:

 

Megjegyzés: a cikk február 23-án íródott, vagyis tíz nappal a képviselő-testület ülése után, de a villanyrendőr még mindig csak sárgán villog.

Fotó: Goran Jovanović – Facebook