Szerdán kezdődik a Magyar Teátrumi Társaság fesztiválja a Zentai Magyar Kamaraszínházban: a II. Teátrum Neked! Zentai Teátrumi Napok keretében a vajdasági közönség egyaránt találkozhat gyermekeket és felnőtteket megszólító színházi programokkal.

A Magyar Teátrumi Társaság egyik legfontosabb küldetése a színházszeretet fenntartása, erősítése, valamint a magyar nyelv és kultúra ápolása. A szakmai szervezet az elmúlt tíz évben csaknem 80 produkciót vitt el Erdélybe és a Vajdaságba – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az idén négynaposra bővült fesztivál délelőtti játszóházát, a Teátrumi Mocorgót a Zentai Magyar Kamaraszínház gyermekelőadásai színesítik. Csütörtökön délelőtt bemutatóval indul a gyermekprogram: Az égig érő fa című előadás először látható a zentai színpadon. A színház pénteken a Jancsi apród, szombaton a Medve mese című produkcióját tűzi műsorra.

A felnőtteknek szóló programok már szerdán este megkezdődnek a Békéscsabai Jókai Színház művészeinek zenés felolvasóestjével, amely Domján Edit és Szécsi Pál szerelmét idézi meg Csak egy tánc volt… címmel.

Csütörtökön a Jövőre veled, ugyanitt! című romantikus vígjáték látható a Veszprémi Petőfi Színház és székesfehérvári Vörösmarty Színház közös produkciójában, Hargitai Iván rendezésében.

Pénteken este Kövek a zsebben címmel a kaposvári Csiky Gergely Színház előadása látható, amelynek alkalmával egy amerikai film kulisszái mögé tekinthetnek be a nézők.

A II. Teátrum Neked! az idén Cserháti Zsuzsa dalaival búcsúzik: Hamu és gyémánt címmel a budapesti Turay Ida Színház produkcióját mutatják be.

A közleményben idézik Szabó Lászlót, a Magyar Teátrumi Társaság titkárát is, aki elmondta: öröm számukra, hogy határon túli rendezvényeik palettája évről évre növekszik. „Zenta egy igazán színes, kulturális értékekben gazdag város, melynek légköréhez a Zentai Magyar Kamaraszínház aktívan hozzájárul. Boldogok vagyunk, hogy ebbe a Magyar Teátrumi Társaság is bekapcsolódhat ezzel a rendezvénnyel” – tette hozzá.

A Zentai Teátrumi Napok programjai ingyenesen látogathatók.