A tizenhét éves Király Szilvia nyerte az Intel ISEF, vagyis a Nemzetközi Tudományos és Innovációs Versenyt. A nemzetközi megmérettetésben hetvenhét ország ezerhétszáz pályázója vett részt. A kutatóorvosnak készülő magyar lány győztes projektjében arra kereste a választ, hogy a különböző daganatos betegségekben szenvedő betegeknek milyen gyógyszeres kezelés lenne az optimális megoldás.
A verseny első lépcsőjében a versenyzők angol nyelvű kutatási anyagai közül válogatott a nemzetközi zsűri, majd pedig a kiállítással egybekötött döntőben és tudósinterjúkon kellett bizonyítaniuk a fiataloknak. Az Intel ISEF (International Science and Engineering Fair) a világ legnagyobb, fiatalok számára rendezett tudományos megmérettetése. Király Szilvia első lépcsőben a Magyar Ifjúsági Innovációs és Tudományos Versenyen ért el első helyezést. Ennek köszönhetően jutott ki az európai uniós versenyre (European Contest for Young Scientists), Milánóba, majd a világbajnokságra, Amerikába.
Szilviának nem ez az első nemzetközi sikere, ugyanis már hat másik, korábbi rangos kutatóversenyen is sikeresen szerepelt.