Szombaton és vasárnap Szabadkán, a sportcsarnokban (Szép Ferenc utca 3.) vendégszerepel a budapesti Magyar Állami Operaház társulata. Szombaton, február 17-én a Hunyadi László című produkciót, másnap, vasárnap,  február 18-án pedig A víg özvegyet láthatják a műfaj kedvelői.

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház igazgatója ebből az alkalomból videoüzenetben szólította meg a közönséget:

Jegyeket a szabadkai előadásra 230 dináros áron a következő terjesztőknél válthatnak az érdeklődők:

Delfi Subotica, Korzó 9.
Exclusive Change 5, Szegedi út 92.
OMV benzinkút, Ivan Milutinović utca 88-92.
Petrol Subotica, Belgrádi út 132.

Ingyen is jegyhez lehet jutni. Díjmentes belépőt az office@vmmsz.org e-mail címen vagy a 069/55 18 222-es telefonszámon lehet igényelni. Ezeket a belépőket a helyszínen, az előadás napján déltől vehetik át az érdeklődők.

Az Magyar Állami Operaház most februárban folytatja a határon túli magyarlakta területek látogatását: a csaknem négyszáz fős karaván ezúttal először Kárpátalja és a Felvidék városait kereste fel, és ott is Erkel Hunyadi László című operáját, valamint Lehár A víg özvegyének balettváltozatát játszotta el, mindenhol két-két napot töltve. Rövid szünet után a Kárpát-Haza OperaTúra stábja Délvidék és Őrvidék határmenti városaiban rendezkedik be két-két napra, hogy egy különleges magyar kulturális produkcióival legyen jelen ezeken a településeken.
A tavaly szeptemberben indult turné eddig páratlan sikert hozott. A Magyar Állami Operaház művészei az intézmény százharminchárom éves történetében most először látogattak el Erdélybe és a Partiumba, a nyolc településen megtartott tizenhat előadást több mint huszonháromezer ember látta.
A Kárpát-Haza OperaTúra célja most is ugyanaz: mindenhol nagyszabású előadásokat bemutatni az ott élő magyar közösség, de akár a többségi társadalom tagjai számára is, hiszen „a művészet mindenkinek kenyere”. A Kárpát-Haza OperaTúra ezért különleges lehetőség a jelképes összegért belépő közönség, de az Opera társulata számára is. A program a magyar kormány támogatásával jött létre.

Nyitóképünkön: Jelenet A víg özvegy című előadásból