Bukta Zsuzsanna, a Magyar Curling Szövetség (MCSZ) elnöke szerint jól sikerült a vegyespárosok versenyszámának debütálása a Dél-Koreában zajló pjongcsangi téli olimpián: „A vegyespáros olimpiai bemutatkozása nagyon jól sikerült. És ezt nemcsak én mondom elfogultan, hanem a nemzetközi szövetségnek is ez a véleménye” – fogalmazott a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának nyilatkozva Bukta Zsuzsanna.

Bukta Zsuzsanna: A curling vegyespárosok olimpiai bemutatkozása nagyon jól sikerült

Dr. Bukta Zsuzsanna, a Magyar Curling Szövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Akadémia Tanácsának tagja néhány napig a phjongcshangi téli olimpián tartózkodott, ahol több versenyt megtekintett, természetesen legtöbb idejét a curling-csarnokban töltötte. A vegyespárosok küzdelmei először az idei téli játékokon kerültek a programba, a sportvezető azt mondja, a bemutatkozása nagyon jól sikerült.

Bukta Zsuzsanna elmondta még azt is, hogy nagyon jó esély van arra, hogy a következő téli olimpián ne csak nyolc duó versenyezhessen, hanem felemelik a versenyszámban résztvevők számát tizenhatra. „Ez nekünk is még jobb esélyt biztosítana arra, hogy kijusson valamelyik párosunk” – tette hozzá. Mint mondta, Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt világbajnok kettőse is megállta volna a helyét a nyolccsapatos mezőnyben, amelyben „igazából nem is voltak hatalmas különbségek”.

A most zajló téli olimpia leglátványosabb jeleneteit megörökítő felvételekből készült képgalériánkat az oldal tetején, nyitóképünk helyén tekinthetik meg olvasóink.

A curling 1998-ban, Naganóban szerepelt először az olimpia műsorán, és az idén bővült a vegyespárosok küzdelmével. A magyarok még sosem szerepeltek ebben a sportágban a téli olimpiai játékokon.