Határozottan tagadta Aleksandar Vučić horvátországi látogatásának második napján, a többségében szerbek lakta Gvozdi járásban, hogy valaha is síkraszállt volna Nagy-Szerbia megteremtéséért – közölte az N1.
A szerb államfő sajtótájékoztatóján elutasította azt az újságírói felvetést, hogy határolódjon el az 1995-ben a egykori „szerb állam”-ban, a Krajinai Szerb Köztársaságban, Glinában tartott beszédétől. Vučić ott ugyanis többek között azt mondta: sem Glina, sem a Krajinai Szerb Köztársaság soha nem lesz Horvátország része, és a szerbek egységes szerb államban, Nagy-Szerbiában fognak élni.
Vučić keddi sajtótájékoztatóján kitalációnak nevezte, hogy Nagy-Szerbiáról beszélt volna. A horvát média később viszont közzétette a beszédről készült régi felvételt, amely mindenki számára elérhető az interneten és arról tanúskodik, hogy Vučić Nagy-Szerbiáról beszélt.

Vučić kijelentette: a horvát újságírók meg akarják őt alázni, s ígéretet tett, hogy ez a kísérlet sikertelen marad, s hogy nem fél és nem is fog hízelegni nekik. Azt is elmondta:  egyetlen horvát elnök vagy miniszterelnök sem lesz kitéve olyan üldöztetésnek és lejáratásnak, mint amilyen őt érte, ha Szerbiába látogatnak.
Vučić egyúttal azt is leszögezte: Szerbiának nincsenek területi követelései Horvátországgal szemben.

A szerb államfő horvátországi látogatása miatt heves vita bontakozott ki a horvát száborban: az ellenzék keményen bírálta a horvát elnököt, amiért fogadta a szerb politikust és szemet hunyt Vučićnak az 1991-1995-ös horvátországi háború idején vállalt szerepe felett.