Részletesen tudósítottunk a múlt héten Ana Brnabić szerb miniszterelnök budapesti látogatásáról. Az eseményhez kapcsolódik érdekes mellékzöngeként azonban az is, hogy az aláírási ceremóniát vezető Kovács Zoltán kormányszóvivő sutaságán röhög már napok óta a magyar internet szorgos népe. Az ünnepélyes hangulatban ugyanis előbb Andrejnek nevezte, majd, amikor rájött, hogy helyesbítenie kellene, akkor egy hosszú, elnyújtott öööööözéssel váltotta ki a szerb kormányfő nevét.
Hát mi mást mondhatnánk? A diplomáciai protokollhoz valóban nem illenek az ilyen sutaságok…

Kedves fiam, holnapra százszor leírod, hogy Ana Brnabić!

A szerb miniszterelnök budapesti látogatásáról készült korábbi tudósításainkat itt érhetik el olvasóink:

Orbán: Magyarország azon lesz, hogy felgyorsítsa Szerbia uniós csatlakozását

A Magyarország és Románia között a gázellátásra vonatkozó tervezett együttműködés eredményeként 2022-re megszűnik Magyarország egyoldalú függősége az orosz gáztól. Ehhez a következő időszakban ki kell majd építeni a gáz szállításához szükséges kapacitásokat – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a pénteki magyar-szerb üzleti fórumon tartott beszédében, közölte az MTI.

Az Orbán-Brnabić találkozó képekben

Budapest, 2018. február 9. – Ana Brnabić szerb miniszterelnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök sajtónyilatkozata a Parlamentben a magyar-szerb kormányülés után. Fotók: Szappanos Veronika A képgalériához kapcsolódó cikkek: Szerbiának és Magyarországnak együtt kell megvédeni a határait, polgárai biztonságát és kulturális identitását is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a pénteki budapesti magyar-szerb kormányülés után, az Ana Brnabić szerb kormányfő társaságában tett sajtónyilatkozatában.

Rétvári Bence szerb miniszterekkel tárgyalt

Szerb miniszterekkel tárgyalt családtámogatásról, valamint felsőoktatási és kulturális ügyekről a magyar-szerb kormányülés keretében Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára – közölte a tárca pénteken az MTI-vel. Mint írták, Rétvári Bence tárgyalt Slavica Đukić-Dejanović demográfiáért és népességpolitikáért felelős miniszterrel, Vladan Vukosavljević kultúráért és médiáért felelős miniszterrel, valamint Mladan Šarčević oktatási, tudományos és technológiai fejlesztési miniszterrel.