Budapest, 2018. február 9. – Ana Brnabić szerb miniszterelnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök sajtónyilatkozata a Parlamentben a magyar-szerb kormányülés után.

Fotók: Szappanos Veronika

A képgalériához kapcsolódó cikkek:

Orbán: Szerbiának és Magyarországnak együtt kell megvédeni határait

Szerbiának és Magyarországnak együtt kell megvédeni a határait, polgárai biztonságát és kulturális identitását is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a pénteki budapesti magyar-szerb kormányülés után, az Ana Brnabić szerb kormányfő társaságában tett sajtónyilatkozatában. Orbán Viktor köszönetét fejezte ki Szerbiának, amiért segített feltartóztatni a migrációt Magyarország déli határainál.

és

Brnabić: Szerbia barátként tekint Magyarországra

Szerbia a barátjaként tekint Magyarországra, és szeretné, ha nemcsak a Vajdaságban lenne erős Magyarország jelenléte, hanem Szerbia más részein is – mondta Ana Brnabić szerb miniszterelnök pénteken az Országházban. A magyar-szerb kormányülés után Orbán Viktor magyar kormányfővel közösen tett sajtónyilatkozatában a szerb miniszterelnök kiemelte: a magyar-szerb kapcsolatok történelmi csúcsponton vannak, és kormánya mindent megtesz azért, hogy tovább építse ezt az együttműködést.