Nem illik senkinek a fizikai kinézetén csámcsogni, főleg azt gúnyolni. Ámde ha az illető személy sorozatban  ezt csinálja másokkal, mint ahogy Donald Trump tette 17 hónapon át elnökjelöltként, 2017 januárja óta pedig elnökként, akkor ez nem tisztességtelen, nem is bosszú vagy visszavágás, hanem fontos rámutatás arra, milyen alacsonyra süllyedt egy ember, aki dőzsölt a jólétben, de a lehető legnagyobb hatalomra vágyott, és annak elérése végett mindenféle ocsmány jelzőket akasztott vetélytársaira.

Azt is tükrözi egy ilyen felfedezés, mekkora hiúság rejtőzik – és micsoda kisszerű bizonytalanság rotyog – egy emberben, aki képtelen elviselni saját istenadta megjelenését, sőt még feleséget is rendre úgy választ (immár a harmadikat), hogy az az ő „rangját” emelje a férfitársadalom ilyesmire adó tagjainak szemében, de még az orosz és az észak-koreai diktátorral is vetélkedni akar egy, Amerikában szokatlan – 27 éve nem látott – katonai díszszemle kikövetelésében, aminek egyetlen és kizárólagos célja az ő saját önkép(zet)ét díszíteni.

Múlt pénteken azonban a washingtoni szél „lefújta a fátylat” Trump agyonlakkozott fejéről, és teljes természetes szépségében mutatta be az elnök tarságát és nárcizmusának rútságát. Az elnöki repülő lépcsőjén felfelé baktató Trump (aki még olyankor is gyakran hagyja hátra trófeanejét, aki kényszeredetten kullog utána) fejének meztelen valóságát a szél fedte föl, valamint Ashley Parker, a Huffington Post újságírónője tárta a nyilávnosság elé.

Most már csak az hiányzik, hogy a kopasz „amerikai cézár” tetteinek a hátteréről is lefújja a szél a leplet.

Borítóképünk a National Intelligencerben jelent meg és feltételezhetően tévéképernyőről származik. A jelenet teljes szépségét az alábbi videó tárja az érdeklődők elé: