Január 24-től január 27-ig várják a szakembereket, érdeklődőket a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont területén, több mint negyvenezer négyzetméteren. A csaknem négyszáz kiállító az AGROmashEXPO, AgrárgépShow, Magyar Kert és a Szőlészet-Pincészet „témakörében versenyez” a látogatókért.

Az idén is jó néhány újdonság kerül bemutatásra, Hannover után Budapesten lesz látható az Év traktora és az Év design traktora címet is elnyerő Valtra T254 Versu Smart Touch. A legújabb szántóföldi erőgép eddig az egyedüli olyan, úgynevezett teljes powershiftes traktor, amely a teljes vezérelhetőséget lehetővé teszi csak a vezetőkar használatával.

A szerda délutáni megnyitó után kerül sor a termékdíjak átadására, különböző együttműködési megállapodások aláírására, majd folyamatosan pörögnek a konferenciák, előadások, a kiállítói területeken pedig a programok. Bemutatkoznak új szakmai egyesületek, de például olyan programok is, mint a Madártani Egyesület túzokvédelmi programja. A Magyar Kormány Kárpát-medencébe kihelyezett gazdaságélénkítő programjának ismertetésében külön hangsúlyt fektet a határ menti, határon túli területekre.

Belépőjegyek az interneten jóval olcsóbban vásárolhatók meg: a napi belépő online 2500, a kétnapos jegy pedig 3500 forint. A helyszínen vásárolt napi belépő 4500, a kétnapos jegy 6500 forintba kerül.