A 021 Rádió értesülései szerint kedden kell megérkeznie a szabadkai Alapfokú Ügyészségre annak a bűnvádi feljelentésnek, amely Nyilas Mihály, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkárt, a VMSZ elnökségi tagját azzal terheli, hogy a múlt év végén szolgálati járművével halálra gázolt egy gyalogost Békován – közölte a Magločistač portál.

Nyilast a közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűncselekménnyel terhelik, amiért egytől nyolc év börtönbüntetés róható ki. „A bűnvádi feljelentést a hatályos törvények szerint a nap folyamán a szabadkai rendőrkapitányság teszi meg” – nyilatkozta Livija Panić Miletić, a szabadkai Alapfokú Ügyészség ügyésze.

A közlekedési szerencsétlenség december 28-án a kora esti órákban történt Békova település bejáratánál Szabadka közelében. Nyilas Mihály Škoda Superb típusú szolgálati autóját vezetve elütött egy idősebb férfit, aki a helyszínen életét vesztette.

A baleset napján a Vajdasági Magyar Szövetség közleményt adott ki, melyben kiemelték, hogy Nyilas Mihály nem fogyasztott alkoholt, mert tisztában volt azzal – miután gépkocsivezetőjének magánjellegű elfoglaltsága okán szabadnapot adott –, hogy maga fogja vezetni a szolgálati autó.