Dragan Đilas, szerb főpolgármesterjelölt és koalíciós partnerei közjegyzőnél hitelesítették a március 4-i belgrádi választásokon való együttműködésről szóló megállapodást – tudatja az N1.

A lista neve Dragan Đilas – Belgrád dönt, az emberek győznek (Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju).

 A Đilast támogató pártok és a független jelöltek bejegyeztek egy polgári egyesületet, a támogató aláírásokat pedig szerdán, január 24-én gyűjtik, melyeket csütörtökön adnak át a városi választási bizottságnak– közölte újságírókkal a polgármesterjelölt.

„Március 4-én Belgrád és a belgrádiak arról döntenek, hogy szeretnének-e olyan városban élni, amilyet megérdemelnek” – jelentette ki Đilas és hozzátette, arra számít, hogy a főváros polgárai őt fogják támogatni és győzni fog.

Dragan Đilas társaságában a közjegyzőnél megjelent Vuk Jeremić és Sandra Rašković Ivić, a Néppárt elnöke és alelnöke, Saša Janković a Szabad Polgárok Mozgalmának elnöke, Borko Stefanović a Szerbiai Baloldal elnöke és Janko Veselinović, a Fordulatért Mozgalom elnöke is.

A Dragan Đilas – Belgrád dönt, az emberek győznek elnevezésű listán a már említett pártok és mozgalmak tagjai mellett független jelöltek is helyet kaptak.

A fővárosi választások kiírása óta eddig hat listát hirdettek ki.