A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar (MTTK) középiskolásoknak hirdette meg pályázatát az ÉN UTAM címmel.

Kategóriák:

1. FOTÓ- ÉS PHOTOSHOP-PÁLYÁZAT
2. ESSZÉPÁLYÁZAT

Javasolt témakörök:

– jövőképed
– továbbtanulással kapcsolatos terveid
– középiskolád
– szakterületed, szakmai érdeklődésed
– szabadon választott szempont az „ÚT” motívum alapján

Pályázók köre:

Vajdasági középiskolások, második, harmadik és negyedik osztályos diákok.

A pályázat benyújtása:

– Az elkészült munkákat a pályázók a következő e-mail címre küldhetik el: mttkkreativ17@gmail.com
– A következő adatok megadása kötelező (a teljes adatsor hiányában a beküldött munkát nem fogadják el):

a) név
b) telefonszám
c) e-mail cím
d) oktatási intézmény (osztály megjelölésével)
e) a pályamunka címe, témaköre, műfaja (esszé/fotó/photoshop).

Formai követelmények az esszé kategóriában:

– Pályázni minimum három-, maximum tízoldalas esszével lehet, amelyet gépelve kell beadni Word dokumentum formájában. Betűtípus: Times New Roman, 12-es méret, 1,5-es sorközzel.
– Az esszéhez kötelezően mellékelni kell egy jelentkezési lapot a pályázó fentiekben felsorolt adataival, anélkül a pályázat érvénytelen.

Formai követelmények a fotó- és Photoshop kategóriában:

– A fotó hosszabbik oldala legyen minimum 1200 pixel, az eszköz felbontása, amellyel a kép készül, minimum 4-5 megapixel.
– Fontos, hogy a saját művedet add be. A képeket plágiumkereső szoftverrel ellenőrizzük, amennyiben gyanú merül fel az eredetiségével kapcsolatban, a pályázónak kell igazolnia, hogy saját fotóról van szó. Ezért érdemes az eredeti fájlokat is meghagyni, hogy az EXIF alapján ellenőrizhessék azok eredetiségét.
– Az alkotásokhoz kötelezően mellékelni kell egy jelentkezési lapot a pályázó fent felsorolt adataival, anélkül a pályázat érvénytelen.

A pályamunka beküldésének határideje:

2018. február 23.

Egyéb tudnivalók:

– Nevezési díj nincs.
– Egy pályázó kategóriánként (fotó vagy photoshop, illetve esszé) csak egy munkával jelentkezhet.
– A beküldött pályamunkák adatvédelmi szűrést követően felkerülnek az MTTK HÖK, illetve az MTTK Grund Facebook-oldalára.
– A nevezéssel együtt a pályázó kijelenti, hogy az általa beküldött alkotások saját készítésűek, azok szerzői jogával korlátozás nélkül rendelkezik.
– Az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kara a továbbiakban jogosult a beküldött képek és írások jogdíjmentes használatára a szerző nevének feltüntetése mellett.
– A kiíró díjmentesen jogosult a művek kiállítására, honlapon való felhasználására, reklámok offline és online megjelenítéseihez való felhasználására.
– A pályázattal kapcsolatban a következő e-mail címen igényelhető további információ: mttkkreativ17@gmail.com.

Az eredeti pályázati kiírás ezen a honlapon található:
A te utad, a te tehetséged – kreatív pályázat

 

Díjazás:

– Az esszépályázatra benyújtott pályaműveket a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar szakértő zsűrije bírálja el. A legjobbnak ítélt alkotások az MTTK és az MTTK Grund honlapján, valamit az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar által évenként megrendezett nemzetközi konferencia tanulmánykötetében kerülnek megjelentetésre.
– A fotó- és photoshop kategóriában benyújtott pályaműveket „LikeVadász” módszerrel bírálják el. A legjobbnak ítélt alkotások az MTTK és az MTTK Grund honlapján, valamint az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar által évenként megrendezett nemzetközi konferencia poszterszekciójában kerülnek bemutatásra.
– Minden alkotó számára lehetőséget biztosítanak arra, hogy az MTTK nyílt hetén, interaktív találkozón bemutathassák műveiket középiskolás társaiknak.
– Kategóriánként (fotó- vagy photoshop, illetve esszé) értékes díjakat nyerhetnek a beküldők.