A bácsföldvári Surján Szabina a 2017-es év második felében kimagasló teljesítményt nyújtott: bronzérmes lett az ifjúsági Európa-bajnokságon, s megnyerte a horvátországi, a magyarországi és a szerbiai ifi nemzetközi versenyeket is. Elsősorban ezeknek az eredményeknek köszönhetően az újvidéki Novi Sad játékosa az első helyen áll az ifjúsági asztaliteniszezők legfrissebb európai ranglistáján.

Az európai ifjúsági ranglista

Az európai ranglistán még egy szerbiainak sikerült bekerülnie a legjobb tíz közé: a verseci Tijana Jokićot a 10. helyen jegyzik Európában.

A kimagasló eredmények természetesen a világranglistán is szépszámú pontot biztosítottak Surjánnak, akit a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség által kiadott ranglistán csak két kínai, az ifjúsági világbajnok Sun Yingsha, valamint Qian Tianyi előzi meg. Surján 37 helyet lépett előre az előző ranglistához képest.

A felnőtteknél a magyarországi Póta Georgina a 20. helyen áll, előtte csak ázsiai születésű játékosok vannak, köztük a holland színekben versenyző Li Jie is, aki az egyetlen „európai” Póta előtt. Az európai ranglistán a magyarországi játékos a második helyet foglalja el, ugyanúgy Li Jie mögött.