A most hetvennyolc éves színész, Terence Hill filmet forgat, amellyel néhai kollégája és barátja, a 2016-ban elhunyt Bud Spencer előtt tiszteleg – írták olasz lapok. Ő lesz a Me ne vado per un po (Egy időre elmegyek) című produkció rendezője és főszereplője is. „A film egy férfiról szól, aki Harley Davidsonjával Olaszországból útra kel Spanyolországba, hogy magára találjon” – idézte Hill szavait az Il Messaggero című olasz napilap, amely hozzátette még azt is, hogy a produkciót tavasszal mutatják be az olasz mozikban.

„Senki nem tudhatja, hány napom van még hátra, de annyi tervem van még, hogy inkább nem is gondolok erre” – mondta Hill.

A színész , aki számos filmben játszott együtt Bud Spencerrel, már a tizenegyedik évadot készíti a Don Matteo című tévésorozatából a RAI televíziónak. Terence Hill, vagyis eredeti nevén Mario Girotti, a lapnak beszélt arról is, hogy szívesen folytatná ezt a szériát.
Az egyik népszerű szerepe nyomán sokszor csak Piedonénak nevezett Bud Spencer nyolcvanhat éves korában, 2016 júniusában hunyt el Rómában. A hatvanas-hetvenes években vált híressé a Terence Hillel közösen forgatott úgynevezett spagettiwesternekkel, mint Az ördög jobb és bal keze, valamint az olyan népszerű vígjátékokkal, mint a Különben dühbe jövünk. Sokáig elválaszthatatlan színészpárként kettejük neve gyakorlatilag összeforrt.

Piedone – Wikipédia

Piedone polgári vezetékneve Rizzo – a filmben „Rizzo felügyelő”-nek szólítják -, a nápolyi rendőrség kábítószer-osztályán dolgozik. Gyakran öntörvényű módszerekkel végzi a dolgát. Fegyvert az előírás ellenére nem hord magánál, főleg öklével szerezve érvényt a törvénynek, emiatt többször keveredik nézeteltérésbe a feletteseivel. Rizzo felügyelő kollégája, állandó segítőtársa és több komikus jelenet forrása az esetlen Caputo brigadéros.

A két művész népszerűsége Bud Spencer, vagyis eredeti nevén Carlo Pedersoli halála ellenére továbbra is töretlen. Mint megírtuk, a korábban vízilabdázóként is ismert filmesnek nemrég szobrot is állítottak Budapesten. Az erről készült tudósításunkat itt találhatják meg olvasóink:

Bud Spencer szobrot kapott Budapesten

Bud Spencer, az ismert olasz színész szobrot kapott Budapesten: a józsefvárosi Corvin sétányon felállított alkotást szombaton avatták. Az alkotást Tasnádi Szandra készítette, a szobrot Meszlényi János műhelyében öntötték, a végső simításokat Gere László cizellőr mester végezte.

Nézze meg most nálunk, a Szabad Magyar Szó oldalain a két színész legnépszerűbb filmjeit: