Egy fej 500 dollár, egy térd 250 dollár, egy láb 125 dollár. Ez egy hivatalos árlista, melyet a Donor Services nevű vállalkozás tett közzé az interneten – írja a hvg.hu

Az Egyesült Államok kellős közepén, Colorado államban működő cég a halottasházba érkezett holttestek szerveivel üzletelt. Ez Colorado államban nem tilos, de pusztán üzleti megfontolásból nem is engedélyezett. Vagyis tudományos vagy oktatási célból lehet értékesíteni olyan holttestek szerveit, melyek esetében a rokonság ehhez hozzájárult. Az FBI azonban fülest kapott, hogy Colorado államban nem éppen törvényes melléküzemág működik. Maga a cég tulajdonképp egy krematórium, mely 195 dollár ellenében hamvaszt el egy testet. Ha a hamvakat vissza is kérik, akkor az ár 300 dollár.

Ez eddig rendben is lenne, de mi történik a holttestekkel a hamvasztás előtt? Erről érdeklődik az FBI, mely több alkalmazottat kihallgatott. Ők beszámoltak arról, hogy a főnök édesanyja különleges bizniszt talált ki. A halottak aranyfogaira specializálta magát. Egész aranyfog gyűjteménye volt, mellyel dicsekedett is. Aztán persze eladta az aranyat- jó pénzért. A bevételből elvitte az unokáit a Disneylandbe Kaliforniába. A nagyi ügyködése most a nyomozás tárgyává vált. Az ügyet feltáró Reuters oknyomozó újságírói azt is megemlítik, hogy a vizsgálat még tart, mert a tények sem ismertek még teljes mértékben és a jogi környezet sem tisztázott. Colorado államban valahogy nem ügyeltek arra a törvényhozók, hogy pontosan szabályozzák: mit lehet tenni egy holttesttel hamvasztás előtt.