Egy, a közvélemény figyelmét elkerülő probléma miatt fordult a nyilvánossághoz pénteki sajtóközleményében a Szabadkai Polgárok Mozgalma: a város egyik legfontosabb közintézménye, a Szabadkai Egészségház már 8 hónapja törvényes képviselő nélkül működik.

„2017. májusának végén járt le a Szabadkai Egészségház igazgatójának mandátuma, és a mai napig nem neveztek ki helyére újat, sőt még megbízott igazgatót sem. Volt egy sikertelen próbálkozás erre vonatkozóan, amely világos, egyúttal lesújtó képet mutat arról, hogy a Szerb Haladó Párt milyen szakemberekkel rendelkezik. Kiderült ugyanis, hogy azt a személyt, akit igazgatónak jelöltek, jogerősen börtönbüntetésre ítélték. Habár a Városi Tanács támogatta a jelölését, a Városi képviselő-testület nem tűzte napirendre kinevezését” – emlékeztet az ellenzéki képviselőcsoport.

A közleményben rámutatnak arra, hogy Szabadkán számos szakember lenne alkalmas a pozíció betöltésére, de a párthovatartozásuk nem megfelelő, így ismét az történik, hogy a polgárok érdekeit alárendelik a pártérdeknek.

A Szabadkai Polgárok Mozgalma nem hivatalosan úgy értesült, hogy az Egészségház igazgatói tisztségének betöltését a hatalmi koalíció átengedte a Szerbiai Szocialista Pártnak.

„Az SZSZP a helyhatósági választásokon nem lépte át a választási küszöböt. A Szerb Haladó Párt és a VMSZ támogatottságának látványos csökkenése azonban olyan lépések megtételére kényszeríti a koalíciót, amelyre nyilván a jövőben is rá fog szorulni. A Szerbiai Szocialista Párt tapasztalt politikai kereskedői pedig nem szalasztják el a felkínált lehetőségeket, így miután a jelenlegi elnökük már a Városházán kapott munkát, a jövőbeli elnöknek is biztosítani akarják a megfelelő fotelt”- áll a közleményben.

A Maglai Jenő korábbi polgármester által vezetett ellenzéki tanácsnoki csoport arra is emlékeztet, hogy a hatalmon lévők a választási kampányban a pártalapú foglalkoztatás felszámolását ígérték, de erről ma már senki sem beszél.

Nyitókép: Subotica.info